Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Tussentijdse afwezigheid

Tussentijdse afwezigheid is geen functie op zich, maar is functionaliteit binnen de 'Verantwoording aanwezigheid'. De tussentijdse afwezigheid zorgt ervoor dat er geen overlap ontstaat in verantwoorde regels wanneer een werknemer zich op een dag aanwezig meldt nadat hij zich eerder op die dag afwezig heeft gemeld.

Overlap zou op kunnen treden in de volgende situatie:

  1. Werknemer A meldt zich aanwezig.
  2. Werknemer A meldt zich afwezig en wordt gevraagd om een reden van zijn te vroege vertrek. Hierdoor zal een regel aangemaakt worden van het type 'Verantwoording afwezigheid', met als starttijd de huidige tijd en als eindtijd de normale eindtijd van de werktijdentabel.
  3. Werknemer A meldt zich op dezelfde dag opnieuw aanwezig en wordt gevraagd om een reden van zijn te late aankomst. Hierdoor zal een regel aangemaakt worden van het type 'Verantwoording afwezigheid', met als eindtijd de huidige tijd en als starttijd de normale starttijd van de werktijdentabel.
  4. Werknemer A meldt zich weer afwezig.

Als u gebruikmaakt van de functie Tussentijdse afwezigheid wordt er automatisch voor gezorgd dat bij punt 3 de regel met type 'Verantwoording afwezigheid' een andere eindtijd krijgt (de huidige tijd) en dat de reden voor de te late aankomst niet wordt gevraagd.