Capaciteit van capaciteitsgroep berekenen

De capaciteit van de capaciteitsgroep stelt u in staat uw productieorders te plannen. U legt de capaciteit van de capaciteitsgroep echter altijd vast voor een specifieke periode. Deze periode zal meestal één heel kalenderjaar zijn. Controleer bij de jaarwisseling daarom of de geldigheid van de capaciteit van de capaciteitsgroepen verlopen is en geef indien nodig de nieuwe capaciteiten voor het komende jaar op. Hieronder staat beschreven op welke manier u dit kunt doen.

Capaciteit van capaciteitsgroep berekenen

1. Open het scherm Capaciteitsgroepen.
  2. Selecteer de eerste capaciteitsgroep en klik op de knop Capaciteitsregels.
  3. Selecteer een capaciteitsregel en klik op het tabblad Algemeen.
  4. Controleer de inhoud van de velden Van datum en T/m datum. Als de hierin aangegeven periode verlopen is, pas deze dan aan door de nieuwe periode op te geven.
  5. Controleer of de overige gegevens nog kloppen en sla uw wijzigingen op.
  6. Ga terug naar het scherm Capaciteitsgroepen, open het menu Bewerken en kies Berekenen capaciteit.
  7. Vul de gegevens in.
  8. Klik op Starten om de gegevens door te voeren en de capaciteit van de capaciteitsgroep vast te leggen.
  9. Herhaal deze werkwijze voor alle capaciteitsgroepen.

Tip: Wanneer u de capaciteit van een bepaalde capaciteitsgroep heeft vastgelegd, dan kunt u de verwerking Kopiëren capaciteitsregels gebruiken om de capaciteitsregels naar een ander capaciteitsgroep te kopiëren. Voer vervolgens de verwerking Berekenen capaciteit uit.