Nieuwe boekperiodes aanmaken

Voor elk nieuw boekjaar dient u boekperiodes aan te maken. Zijn die er niet, dan kunt u voor dat jaar geen journaalposten exporteren.

De boekperiodetabel voorziet in een betere aansluiting van de periodenummering in Isah met de periodenummering in uw financiële pakket.

Boekperiodes aanmaken

1. Open het scherm Boekperiodes.
  2. Open het menu Bewerken en kies Aanmaken boekperiodes.
  3. In het veld Boekjaar typt u het nieuwe boekjaar.
  4. In het veld Aantal periodes typt u het aantal periodes waarin u het nieuwe boekjaar wilt verdelen. Dit hangt af van uw werkwijze; u werkt met periodes van een maand of met periodes van vier weken.
  5. In het veld Begindatum boekjaar kiest u de datum waarop het nieuwe financiële boekjaar moet beginnen.
  6. Klik op OK om de periodes aan te maken.