Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Foutafhandeling journaalposten

Bestanden met journaalposten kunnen door Isah in principe maar één keer aangemaakt worden. Wanneer bij het importeren fouten optreden wordt de afgekeurde regel weggeschreven in een bestand met de extensie .SAV. In een bestand met de extensie .ERR wordt vermeld wat de reden van afkeur is. Van regels die wel verwerkt worden, wordt een regel opgenomen in het bestand met de extensie .LOG.

Wanneer fouten optreden bij het importeren van journaalposten mogen de bestanden met de extensie .TXT niet opnieuw geïmporteerd worden. Journaalposten die bij de eerste verwerking goed zijn gegaan, worden namelijk bij een volgende verwerking opnieuw geïmporteerd. Bij inkoop- en verkoopfacturen wordt de journaalpost afgekeurd omdat de factuurcode al in Agresso Wholesale voor Windows voorkomt, maar bij grootboekmutaties worden de journaalposten bij iedere import opnieuw aan de dagboeken toegevoegd.

Controles bij het importeren van grootboekmutaties vinden per regel plaats. Hierdoor kunnen delen van journaalposten worden geïmporteerd. De transactie die in Agresso Wholesale wordt aangemaakt is niet in balans en heeft een status B ‘niet-verwerkt’.

Wanneer fouten bij het importeren van journaalposten zijn optreden, herstelt de gebruiker aan de hand van de meldingen in het bestand met de extensie .ERR de fouten. In bijna alle gevallen zullen de herstelacties in Agresso Wholesale moeten worden uitgevoerd. De journaalposten zijn namelijk al door Isah aangemaakt en zijn uit Isah geëxporteerd. Nadat de fouten hersteld zijn, wordt het bestand met de extensie .SAV in de directory ‘Verwerkt’ onder de importdirectory voor journaalposten gekopieerd naar de importdirectory voor journaalposten. Tevens wordt de extensie van het bestand gewijzigd naar .SA1.

De .SA1 bestanden worden nu in Agresso Wholesale geïmporteerd met de functie ‘Automatisch verwerken'Als bij het importeren van .SA1 bestanden fouten optreden, wordt wederom een .ERR en een .SAV bestand aangemaakt. Nadat wederom fouten hersteld zijn moet het bestand met de extensie .SAV verplaatst en hernoemd worden naar .SA1. Nadat de journaalposten goed zijn geïmporteerd kunnen de bestanden in de directory ‘Verwerkt’ onder de importdirectory voor journaalposten worden verwijderd. In verband met ondersteuning is het aangeraden na een goede verwerking van journaalposten de bestanden met extensie .TXT naar een aparte directory te kopiëren.