Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Inleiding

Vanaf februari 2014 zijn betalingen in SEPA-landen alleen nog maar mogelijk met SEPA (Single European Payments Area), dat gebruikmaakt van IBAN (International Bank Account Number). De huidige Nederlandse bankrekeningnummers en betaalformaten vervallen na deze datum.

Met SEPA kunt u zowel binnenlandse betalingen verrichten als betalingen aan begunstigden in SEPA-landen. Hiervoor dient u wel uw inrichting van Isah en Agresso Wholesale aan te passen. In deze documentatie kunt u lezen welke betaalformaten u dient te gebruiken en welke instellingen daarvoor benodigd zijn.

Betalingsprocessen vóór februari 2014

Betalingsprocessen vanaf februari 2014

ClieOp03 voor binnenlandse betalingen

SEPA

BTL91 voor SEPA-landen

SEPA

BTL91 voor niet-SEPA-landen

BTL91

Eén van de meest in het oog springende wijzigingen in de inrichting is de vervanging van het huidige bankrekeningnummer door IBAN.

Let op: Controleer in de financiële compatibiliteitsschema's van Isah welke versies van Agresso Wholesale en Isah geschikt zijn voor de overgang naar betaling met SEPA en IBAN. Deze zijn te downloaden op de supportsite van Isah.

N.B. In deze beschrijving wordt, om de overgang naar andere betalingsprocessen te belichten, onderscheid gemaakt tussen 'SEPA-betalingen binnenland' en 'SEPA-betalingen buitenland'. Dit onderscheid is er officieel niet; de betalingen kunnen tezamen worden aangemaakt.

N.B.: De koppeling tussen Isah en Agresso Wholesale kan één bankrekening in Isah van het soort ‘Bank’ en één bankrekening van het soort ‘Giro’ overzetten naar Agresso Wholesale (per soort wordt de rekening met het laagste regelnummer overgezet).