Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

1166 Vrijgeven engineering-itemrevisie - Artikelcalculatie

Als op tabblad Algemeen is aangegeven dat na het vrijgeven de engineering-itemrevisie gesynchroniseerd moet worden met productie, dan kunt u op het tabblad instellingen invoeren voor de synchronisatie.

Het is mogelijk om tijdens het synchroniseren ook de artikelcalculatie te kopiëren als een engineeringstuklijst artikelen met een artikelcalculatie bevat of als het artikel dat aan het engineering-item is gekoppeld een artikelcalculatie heeft. Bij elke synchronisatie wordt de productiestructuur gesynchroniseerd met de engineeringstructuur; de artikelcalculatie neemt u in principe eenmalig over.

U hoeft niet alle onderdelen van de calculatie te synchroniseren: u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen alleen de artikelen en bewerkingen over te nemen. Wilt u relaties tussen calculatieregels behouden, bijvoorbeeld de koppeling van artikelen aan bewerkingen, dan dient u beide typen calculatieregels gelijktijdig over te nemen.

De voorwaarde voor het overnemen van calculatieregels is verschillend voor gekoppelde artikelen en artikelen uit de engineeringstuklijst:

Velden

Regelnummers van artikelcalculatie gebruiken (productiecalculatie niet hernummeren)

Regelnummers van ingekopieerde calculatieregels laten aansluiten op phantom-regel

Niet-zichtbare phantom-regels doornummeren