Sorteren

U kunt regels sorteren, bijvoorbeeld artikelen op artikelgroepen oplopend van A tot en met Z.

Oplopende sorteervolgorde

1. Klik op de kolomkop van de kolom waarop u wilt sorteren.

In de kolomkop is de oplopende sorteervolgorde zichtbaar aan Oplopend gesorteerd.

Aflopende sorteervolgorde

1. Dubbelklik op de kolomkop van de kolom waarop u wilt sorteren.

In de kolomkop is de aflopende sorteervolgorde zichtbaar aan Aflopend gesorteerd.

Let op: Om gebruik te kunnen maken van alle functies dient u Geavanceerde mogelijkheden per preset geactiveerd te hebben.

Sorteren binnen een sortering

Het is mogelijk om te sorteren binnen een sortering. In het scherm Verkoopregels kunt u bijvoorbeeld de verkooporders sorteren en daarbinnen de verkoopregels en die weer sorteren op de subregels (module Klanten, scherm Klanten, menu Ga naar, Verkoopregels).

1. Houd Shift ingedrukt en klik op de kolomkop van de kolom waarop u wilt sorteren binnen een bestaande sortering.
  2. Herhaal de stap voor elke sortering die u binnen een sortering wilt maken.

In de kolomkop is de oplopende sorteervolgorde zichtbaar aan Oplopend gesorteerd en Aflopend gesorteerd.

Sorteervolgorde omdraaien

U kunt de sorteervolgorde wijzigen van oplopend naar aflopend of andersom.

De sorteervolgorde van één kolom kunt u als volgt wijzigen:

1. Klik op de kolomkop. Als het een sortering binnen een sortering betreft, houd dan Shift ingedrukt.

De sorteervolgorde van alle kolommen waarop gesorteerd is tegelijk veranderen, doet u als volgt:

1. Open het menu Beeld, sortering lijst omkeren.

Sortering opheffen

De sortering van één kolom kunt u als volgt opheffen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de kolomkop. Kies Sortering opheffen.

Eventuele andere sorteringen blijven actief. Als u bijvoorbeeld bij de eerste kolom waarop is gesorteerd, de sortering opheft, wordt de tweede sortering automatisch de eerste.

De sortering van alle kolommen waarop gesorteerd is tegelijk opheffen, doet u als volgt:

1. Open het menu Beeld, Sortering lijst opheffen.

Gegevens zoeken in gesorteerde lijst

Als u gegevens zoekt met het zoekveld, wordt gezocht vanaf de bovenkant van de lijst. Het is afhankelijk van de sortering wat de bovenste regel is.