De aangifte aanmaken

Uw bedrijf kan aangifteplichtig zijn voor import, export of beide. Isah maakt voor de aangifte één XML-bestand aan waarin zich beide aangiftes bevinden (indien van toepassing).

Het kan voorkomen dat u in een bepaalde periode voor import, export of beide geen aangiftegegevens heeft, terwijl u hiervoor normaal gesproken wel een aangifte doet. In dat geval zet Isah bij de desbetreffende aangifte in het XML-bestand dat de aangifte 'nihil' is. Het is volgens Intrastat namelijk verplicht om ook nihil-aangiftes te melden.

In deze map

Import-aangifte

Export-aangifte

Stappenplan