Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Calculatie (gedeeltelijk) bekend

Hiernaast is het mogelijk dat een klant u vraagt om een eerder product nogmaals te leveren, maar nu met nieuwe aanpassingen. In dit geval is er al wel een calculatie waarvan u kunt uitgaan, maar u weet ook dat deze nog kan veranderen.

In dit geval kiest u ervoor om de oude calculatie te kopiëren en van daaruit verder te werken. In de calculatieregels die nog geen plangroep hebben, geeft u aan bij welke plangroep ze horen. U kunt de calculatie al direct verfijnen, maar dit is ook mogelijk op een later moment.

Plangroepen - Voorbeeld project met ingekopieerde calculatie

Als u de plangroepen in het productiedossier op het niveau van het project wilt zien, dan gebruikt u daarvoor de verwerking Aanmaken plangroepregels. Deze verwerking doorzoekt de calculatieregels, groepeert ze naar plangroep en zet ze vervolgens als projectregels onder het project. Calculatieregels zonder plangroep worden samengevoegd en als een afzonderlijke regel aan het project toegevoegd.

Tip: Het automatisch aanmaken van de plangroepregels kan op projectniveau, maar het is ook mogelijk om de plangroepen uit een productiedossier aan een deelproject toe te voegen. Dit is vooral handig bij grote projecten waarin u deze calculatiemethode voor de verschillende deelprojecten wilt toepassen.

Copy of Plangroepen - Voorbeeld project met aangemaakte plangroepregels