Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Balktekst

De balktekst is de tekst die u kunt laten verschijnen op de blokken van de ingeplande project- of productieonderdelen. Vanuit de kolom Beschikbare velden kunt u met de pijltjestoetsen velden overbrengen naar de selectiekolom. Lettertype, positie en dergelijke stelt u in in de velden eronder.

In het veld Opmaak bepaalt u hoe de gegevens uit de gekozen velden weergegeven worden. Hierbij kunt u gebruik maken van vrije tekst. Het teken %s dat u in verschillende hoeveelheden ziet staan in de keuzelijst bij het veld Opmaak geeft het aantal variabelen aan dat u wilt weergeven. Dit aantal moet overeenkomen met de gekozen velden; kiest u voor drie variabelen terwijl u slechts één veld heeft gekozen, dan zal Isah er ook maar een laten zien.

Voorbeelden

Als u bij de geselecteerde velden heeft opgegeven dat u het voortgangspercentage in de balken van de Gantt wilt zien, dan ziet u in de balk bijvoorbeeld '30' staan. Wilt u daar een percentageteken achter zien, dan zet u achter de variabele '%s' in het veld Opmaak het percentageteken: '%s%'. Vanaf dat moment ziet u in de balk '30%' staan.

Vergelijkingen zijn ook mogelijk. U kiest bij de geselecteerde velden bijvoorbeeld de volgende velden:

Dit zijn de onderdelen van de vergelijking die u in de balken wilt zien. U wilt de volgende vergelijking maken:

Totale capaciteitsbezetting / Capaciteit = Totale capaciteitsbezetting in %

Dit geeft u in het veld Opmaak als volgt aan:

%s / %s uur = %s%

Een mogelijk resultaat in de balk is dan: 100 / 168 uur = 59%.