Controleren rechten eigen tabbladen

Met de verwerking Controleren rechten eigen tabbladen controleert u of gebruikers dankzij persoonlijke eigen tabbladen velden kunnen benaderen van een tabblad waarvoor ze geen rechten meer hebben. Velden waarvoor dit geldt, kunt u met deze verwerking direct van de persoonlijke eigen tabbladen verwijderen.

Als rechten wijzigen, kan de situatie ontstaan dat er velden op een persoonlijk eigen tabblad staan die afkomstig zijn van een tabblad waarvoor de gebruiker geen rechten meer heeft. De gebruiker heeft dan geen toegang meer tot het oorspronkelijke tabblad, maar kan de velden daarvan op het eigen tabblad wel gebruiken. Met de verwerking Controleren rechten eigen tabbladen kunt u deze gevallen opsporen en verhelpen.

Controleren

Van welke gebruikers en tabbladen u de rechten controleert, hangt af van de plaats van waaruit u de verwerking uitvoert:

Als de verwerking is uitgevoerd, worden alle velden getoond van persoonlijke eigen tabbladen waarvoor geldt dat de gebruikers er geen rechten meer voor hebben.

Velden van eigen tabbladen verwijderen

De velden die ten onrechte op een persoonlijk eigen tabblad staan, verwijdert u als volgt:

1. Selecteer alle velden die van persoonlijke eigen tabbladen verwijderd moeten worden.
  2. Klik op de knop Ok.

Tip: Als u op de knop Batch klikt, wordt de verwerking als batchopdracht uitgevoerd. In dat geval worden alle velden die op het moment van uitvoering gevonden zijn, automatisch verwijderd van de persoonlijke eigen tabbladen.