Grafische weergave gegevens

Onderin het scherm worden de gegevens uit de draaitabel grafisch weergegeven. Vaak is een grafiek eenvoudiger te interpreteren dan getallen. In één oogopslag ziet u hoe de waarden zich tot elkaar verhouden en wat de uitschieters zijn.

U kunt een grafiek maken op basis van alle gegevens maar ook van een selectie daarvan. Maak uw keuze in het veld Bron gegevens grafiek. Kiest u voor Geselecteerde cellen, selecteer dan vervolgens met de muis de gegevens in de draaitabel. Alleen die gegevens worden weergegeven in de grafiek.

Er zijn verschillende soorten grafieken waarvan u gebruik kunt maken, een balkdiagram, taartdiagram, etc. Klik op Kolomdiagram om alle mogelijkheden te zien en een keuze te maken.

De grafiek kunt u onzichtbaar maken, bijvoorbeeld om de andere gegevens op het scherm beter te kunnen bekijken. Klik hiervoor op Draaitabel wegklikken boven de grafiek.

Draaitabel grafiek