Draaitabellen hergebruiken

Veel gegevens zult u regelmatig willen bekijken, zoals omzetgegevens. Het is niet nodig om de draaitabel telkens opnieuw aan te maken. Een draaitabel die u vaker wilt analyseren, slaat u op voor later gebruik. In een preset kunt u meerdere draaitabellen opslaan. Een draaitabel wordt per gebruiker, per scherm, per preset opgeslagen. Als u in een scherm het draaitabelscherm opvraagt, wordt dat draaitabelscherm automatisch geopend met de laatst gebruikte draaitabel.

Een draaitabel slaat u als volgt op voor hergebruik:

1. Klik op Opslaan (CTRL+S) als u de draaitabel heeft aangemaakt. Er verschijnt een scherm voor het opgeven van de naam.
  2. Vul de naam in van de draaitabel. Bestaat de naam al, dan kunt u die draaitabel overschrijven met de nieuwe, of de nieuwe een andere naam geven.
  3. Op een later tijdstip selecteert u de draaitabel uit de keuzelijst bovenaan het draaitabelscherm.
  4. U kunt de draaitabel als volgt verwijderen:
  5. Selecteer in de keuzelijst de draaitabel die u wilt verwijderen.
  6. Open het menu Bewerken, Configuratie verwijderen. De vraag verschijnt of u de draaitabel echt wilt verwijderen uit Isah.
  7. Klik op Ja.

N.B. Nadat een draaitabel is vastgelegd, kan de preset wijzigen waarin deze is opgeslagen. Velden kunnen verwijderd, gewijzigd of toegevoegd zijn. In sommige gevallen krijgt u daar een melding van. Als verwijderde velden opgenomen zijn in de draaitabel, dient u ze daar te verwijderen. Nieuwe velden zijn beschikbaar in de veldkiezer en desgewenst kunt u ze toevoegen aan de draaitabel. Bij gewijzigde velden hoeft u alleen in te grijpen als het veldtype is gewijzigd. U moet dan bekijken of het veld nog wel in de draaitabel hoort.