Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Signaleren toegestane afwijking

Als u signaleert dat gerealiseerde waarden uit de pas lopen met normwaarden, kunt u tijdig ingrijpen. U kunt opgeven welke waarden nog toelaatbaar zijn. Daarmee markeert u gevarenzones. Als een eerste grenswaarde wordt overschreden, is dat voor u een teken om op te letten. Wordt een tweede waarde overschreden dan moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. U kunt de gevarenzones instellen voor de onderkant, bijvoorbeeld voor het signaleren van een te lage omzet, maar ook voor de bovenkant, bijvoorbeeld om te hoge kosten te kunnen opmerken. De grenswaarden drukt u uit in afwijkingspercentages. Bij overschrijding van deze waarden, krijgt u een waarschuwing. Dat geeft u de mogelijkheid om een gepaste actie uit te voeren.

Als u de verwerking Signaleren toegestane afwijking uitvoert, wordt berekend of er ontoelaatbare afwijkingen zijn. De gerealiseerde waarden worden vergeleken met de normwaarden. Bij een overschrijding van de toegestane afwijkingspercentages worden de velden Eerste maximaal toegestane afwijking overschreden en/of Tweede maximaal toegestane afwijking overschreden geactiveerd. Aan de hand daarvan kunt u besluiten of u actie gaat ondernemen.

U kunt ervoor kiezen om van alle KPI's de afwijkingen te tonen. Het is echter ook mogelijk om dat alleen te doen voor KPI's waarvoor een personeelslid of afdeling verantwoordelijk voor is.

Velden

Ongedaan maken eerdere signalering