Codes

Met de instellingen in het scherm Codes zorgt u voor de automatische nummering van artikelen, verkoopoffertes, verkooporders, expeditiebonnen, inkoopoffertes etc. U bepaalt zelf welke opmaak de nummering heeft.

Als u Isah eenmaal gebruikt, ziet u in de velden met codes steeds het laatst toegevoegde code van het desbetreffende veld staan, bijvoorbeeld de laatst toegevoegde verkooporder of inkoopfactuur.

Als u opnieuw wilt gaan nummeren, bijvoorbeeld omdat er een nieuw jaar is aangebroken en u het jaartal in uw nummering opneemt, dan past u de velden in het scherm Codes aan.

N.B.: Aangezien de werking voor vrijwel alle velden in dit scherm hetzelfde is, wordt bij de velduitleg op de tabbladen voornamelijk vermeld om welke codes in Isah het gaat.

Voorbeeld

Verkoopoffertes wilt u als volgt nummeren:

In het veld Offerte op het tabblad Verkoop vult u in: 20124000. De eerste verkoopofferte die u toevoegt, krijgt het nummer 20124001. Ook het veld in het scherm Codes wordt daarbij gewijzigd naar 20124001, zodat u altijd kunt zien wat de laatst toegekende verkoopoffertecode is.

Let op: Houd er rekening mee dat Isah genoeg posities heeft om op te nummeren. Als in de nummering van verkoopoffertes bijvoorbeeld maar twee posities zijn gereserveerd voor het volgnummer, dan kunt u slechts 99 verkoopoffertes invoeren.

Voorbeeld

Uw codering voor verkoopoffertes en -orders bestaat uit:

Uw eerste offertencode is 2012401. Zodra het nummer 2012499 wordt bereikt, krijgen de volgende verkoopoffertes de nummers 2012500, 2012501, 2012502 etc. Uw nummering is nu aan het vervuilen:

Neem dus altijd een ruime marge voor nummering.