Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

As-built-structuur

Een as-built-structuur toont de daadwerkelijk gebruikte onderdelen en opbouw van een object. Naast de objecten kan de structuur ook artikelen bevatten, bijvoorbeeld als in een gebouw machines staan met een motor en andere onderdelen, waarbij gebouw, machines en motor objecten zijn en de overige onderdelen artikelen. Zo krijgt u snel en op meerdere niveaus een overzicht van de relaties tussen de verschillend objecten en onderliggende artikelen.U kunt vervolgens per object aanvullende gegevens opvragen voor verder productspecificaties.

De as-built-structuur van een object wordt automatisch aangemaakt vanuit diverse logistieke verwerkingen. Voorbeelden hiervan zijn: verzending via expeditiebon, ontvangst van leverancier op order, uitgifte uit de voorraad en ontvangst productie op order. U legt daar niet alleen het object vast maar ook het doelobject waarvan het object deel uitmaakt. Bij de ontvangst van een motor legt u bijvoorbeeld de machine vast als doelobject.

In het scherm As-built-structuur kunt u de structuur van een object bekijken, wijzigen en objecten toevoegen.

Velden

Een oliemaatschappij heeft een olieveld met verschillende sublocaties. Op een van die locaties bevindt zich een compressor. Het olieveld, de sublocaties en de compressor zijn allemaal objecten. De slijtagegevoelige onderdelen van de compressor zijn ook objecten, maar de overige onderdelen niet. Wanneer een monteur service wil verlenen op de compressor kan hij met de objectcode alle benodigde gegevens over de compressor opvragen.

Objectstructuur