Operationele toepassingen

U gebruikt het scherm Operationele toepassingen om flexibele zoekpaden samen te stellen. Een operationele toepassing is een door de gebruiker gedefinieerd flexibel zoekpad.

U heeft diverse mogelijkheden voor het inrichten van zoekpaden. Per toepassing heeft u een aantal voorgedefinieerde variabelen tot uw beschikking waarmee u een flexibel zoekpad kunt opbouwen. U kunt geen variabelen toevoegen. Ook voor de output, het resultaat van een flexibel zoekpad, dient u te kiezen uit voorgedefinieerde outputwaarden. U bent wel geheel vrij in het bepalen van het aantal niveaus dat doorlopen moet worden en in het bepalen van de volgorde waarin dit moet gebeuren. Net zoals bij vaste zoekpaden hoeft u de door het zoekpad voorgestelde waarde niet over te nemen. U kunt dus besluiten de uitkomst van het flexibele zoekpad te overschrijven met een andere waarde.

Flexibele zoekpaden toevoegen

In het scherm Operationele toepassingen voegt u een flexibel zoekpad toe. Hierin selecteert u voor welke toepassing u het zoekpad wilt samenstellen en geeft u het zoekpad een naam. Vervolgens gebruikt u de diverse knoppen onderaan het scherm om het flexibele zoekpad samen te stellen.

Per toepassing kunt u meerdere flexibele zoekpaden vastleggen. Zo kunt u in de eerste regel bijvoorbeeld een testzoekpad en in een volgende regel het echte zoekpad definiëren.

U gebruikt het scherm Instellingen flexibele zoekpaden om op te geven welke operationele toepassing geldig is. Deze zal dan ook gebruikt worden om data uit op te halen.

Tip: Wanneer u een flexibel zoekpad heeft gedefinieerd, kunt dit zoekpad testen met de verwerking Controleren zoekpad.