Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Calculatie bewerkingen

In de bewerkingscalculatie geeft u aan welke bewerkingen er nodig zijn om het geselecteerde artikel te produceren. U legt vast wat er met de componenten moet gebeuren en of het bewerkte component moet worden doorgestuurd naar een volgende bewerking. Als het artikel wordt opgenomen in een verkoopofferte of -order en daarvoor gemaakt moet worden via een productiedossier, dan kan de calculatie van het artikel naar dit productiedossier worden overgenomen. Eventueel kunt u de calculatie daar nog aanpassen.

De bewerkingscalculatie is een onderdeel van de kostprijs van een artikel; de overige onderdelen zijn artikelen, gereedschappen, externe bewerkingen en toeslagen.

N.B.: Bij het samenstellen van de calculatie dient u rekening te houden met het calculatieaantal: het aantal te produceren artikelen waarvoor de calculatie geldt. Het calculatieaantal staat bij de artikelgegevens op het tabblad Calculatie/productie. Als het calculatieaantal bijvoorbeeld staat op '10 stuks', dan vult u hier in wat nodig is om 10 stuks artikelen te maken.