Gegroepeerde bewerkingen

U gebruikt het scherm Gegroepeerde bewerkingen als u werkt met zogenaamde lijnbewerkingen. Met het scherm Gegroepeerde bewerkingen definieert u de lijnbewerkingen. U doet dit door bewerkingen in de bewerkingscalculatie te groeperen.

U kunt de lijnbewerking gebruiken voor het boeken van uren in de module Urenverantwoording.

Isah gaat bij het definiëren van de lijnbewerking uit van de bewerkingsregel die is geselecteerd wanneer u op de knop Gegroepeerde bewerkingen klikt. Deze bewerking is de eerste bewerking die binnen de lijnbewerking moet worden uitgevoerd. Voor deze bewerking zou u een dummy kunnen gebruiken. Met de knop Gegroepeerde bewerkingen geeft u vervolgens aan welke overige bewerkingen deel uitmaken van de lijnbewerking. Deze worden gekoppeld aan de geselecteerde (dummy-)bewerking. Bij het boeken van de uren in de module Urenverantwoording boekt u de lijnbewerkingsuren op de eerste bewerking binnen de lijnbewerking (de dummy).

Voorbeeld

In een bewerkingsstraat staan twee machines: een voor knippen en een voor buigen. De knipmachine voedt automatisch de buigmachine. Wanneer er een uur wordt geboekt op de buigmachine, heeft de knipmachine dus ook een uur gewerkt; de machines staan immers 'in lijn'.

In de urenverantwoording wordt de urenregel op de buigmachine gesplitst en wordt er ook een urenregel aangemaakt voor de knipmachine. Hiervoor voert u de verwerking Uitsplitsen lijnbewerkingen uit.