Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Gereedmelden verkooporder/-offerte

U gebruikt de verwerking Gereedmelden verkooporder/-offerte om automatisch verkoopoffertes en -orders gereed te melden. Isah controleert daarbij of alle onderliggende verkoopregels en productiedossiers een status hebben van het type 'Historie'. Alleen als dit het geval is, meldt Isah de desbetreffende verkoopofferte/-order gereed.

Bij het gereedmelden van de verkooporder/-offerte rekent Isah de kosten volledig door en zet deze in het scherm Financiële analyse. Hierna wijzigen de kosten in principe niet meer, zodat ook doorrekenen in het vervolg niet meer nodig is.

Isah activeert na de gereedmelding het veld Gereed op het tabblad Specificatie van het scherm Verkoopoffertes of Verkooporders en op het tabblad Algemeen van het scherm 0193 Verkoopoffertes en -orders.

Wanneer een verkoopofferte of -order eenmaal gereed is gemeld, kunt u er geen verkoopregels meer aan toevoegen of kosten op boeken. Is dit toch nog nodig, dan maakt u de gereedmelding ongedaan met de verwerking Opheffen gereedmelding verkooporder/-offerte. Hierna verlaagt u de status naar een ander statustype. Vervolgens is het weer mogelijk om verkoopregels toe te voegen en kosten te boeken. Op het moment dat de verkooporder opnieuw gereedgemeld wordt, rekent Isah nogmaals de kosten door.

Tip: Het is mogelijk om de gereedmelding van al uw verkoopoffertes en -orders periodiek uit te laten voeren door de batchserver. U kiest dan voor de instellingen 'Alle orders' en 'Systeemdatum' en laat de batchopdracht bijvoorbeeld wekelijks uitvoeren.