Bepalen kostprijs

Met de verwerking Bepalen kostprijs bepaalt u de voorcalculatorische prijs van een verkoopregel. Deze kostprijs wordt dan weergeven op het tabblad Kostprijs. U kunt zelf aangeven volgens welke methode de kostprijs van de verkoopregel bepaald moet worden:

• Handmatig:

Indien u kiest voor handmatig kunt u de voorcalculatorische bedragen zelf invoeren op de verkoopregel.

• Kostprijs uit een te selecteren toegewezen productiedossier:

Als u een productiedossier selecteert, wordt de doorgerekende voorcalculatorische kostprijs van het geselecteerde productiedossier in de voorcalculatorische kostprijs van de verkoopregel geplaatst. Hierbij wordt rekening gehouden met het toegewezen aantal van het productiedossier aan de verkoopregel.

• Kostprijs uit alle toegewezen productiedossiers:

Op basis van de toegewezen aantallen van de onderliggende productiedossiers van de verkoopregel worden de doorgerekende kosten van de productiedossiers in de voorcalculatorische kostprijs van de verkoopregel geplaatst.

Let op: In het scherm Basisgegevens kunt u op het tabblad Verkoop een instelling invoeren voor het bepalen van de kostprijs.