Kaart

Als u in een klantenscherm naar de kaartweergave gaat, ziet u op de kaart alle locaties van alle klanten die in de desbetreffende lijst staan. Gaat u bijvoorbeeld naar de kaart in het scherm Debiteuren, dan ziet u de locaties van alle klanten in de lijst Debiteuren. Het is mogelijk om vanaf de kaart naar de verschillende klantschermen te navigeren; de locaties veranderen dan in de locaties van het nieuwe klantscherm, bijvoorbeeld van Debiteuren naar Mijn klanten.

Locaties klikt u aan om nadere gegevens op te roepen. Vanuit het venster dat vervolgens verschijnt kunt u naar de klantgegevens navigeren of een routebeschrijving laten berekenen.

Om vanaf de kaart terug te gaan naar de klantenlijst, klikt u op Klantgegevens.

Werkbalk

De kleuren van de locaties hebben betrekking op een indeling van de klanten naar verkopers, groepen of branches. Welke van de indelingen actief is, ziet u in de werkbalk bovenaan het scherm. In de werkbalk kunt u ook overschakelen naar een andere indeling. Onderin het scherm staat de uitleg bij de verschillende kleuren.

N.B.: Er worden ongeveer 20 verschillende kleuren gebruikt. Indien er meer categorieën dan kleuren zijn, worden de resterende klanten in één kleur weergegeven in de categorie 'restant'.

Met de tweede instelling die u in de werkbalk ziet, is het mogelijk om van kaartweergave te wisselen: standaard, satellietweergave of een combinatie van beide.

Tip: U kunt de kaart ook oproepen in het scherm Objecten, zodat u kunt zien op welke locaties de klantobjecten zich bevinden.