Dagboeken

In het scherm Dagboeken vindt u de dagboeken waarmee u in dit boekjaar werkt.

Dagboeken beheert u centraal in het scherm Dagboeken (Basisgegevens) onder Basisgegevens. Het is dan ook niet mogelijk om in het dagboekenscherm van het boekjaar direct dagboeken toe te voegen of te verwijderen.

U kunt wel alle gegevens bij deze dagboeken in dit boekjaar wijzigen (omschrijving, instellingen etc.) zonder dat dit gevolgen heeft voor de basisgegevens, omdat u werkt met een kopie van de dagboeken die centraal zijn opgenomen. Wilt u een nieuw dagboek toevoegen aan of een oud dagboek verwijderen uit dit boekjaar, dan doet u dat in de Basisgegevens. U ziet deze wijziging hierna direct terug in uw huidige boekjaar. Houdt u er hierbij wel rekening mee dat de wijziging ook doorwerkt in alle andere administraties die centraal beheerd worden.

N.B.: Als u aan het einde van een boekjaar een nieuw boekjaar aanmaakt, dan is het mogelijk om dat te baseren op het vorige boekjaar. Alle dagboeken en hun gegevens worden dan gekopieerd van het vorige boekjaar, zodat omschrijvingen en instellingen overeenkomen met die van het laatste boekjaar.

In deze map

Stamgegevens dagboek