Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Voorkeurswaarden volgende bewerking

U gebruikt het scherm Voorkeurswaarden volgende bewerking om voorkeurswaarden vast te leggen voor interne transporttijden, wachttijden en/of overlap tussen bewerkingen. Het betreft voorkeurswaarden die gelden voor de relatie tussen twee bewerkingen (capaciteitsgroepen). Deze voorkeurswaarden zijn van toepassing bij de bewerkingsvolgorde in de artikelcalculatie en de productiecalculatie.

U kunt voorkeurswaarden vastleggen voor verschillende relaties tussen capaciteitsgroepen:

Voor één capaciteitsgroep kunnen verschillende voorkeurswaarden gelden. Welke voorkeurswaarden als standaard worden overgenomen naar het scherm Volgende bewerkingen in de productiemodules is afhankelijk van de volgende instellingen:

Voorbeeld

Van capaciteitsgroep A naar capaciteitsgroep B geldt alleen een overlap van 50%.

Van een willekeurige capaciteitsgroep naar een willekeurige andere willekeurige capaciteitsgroep geldt een overlap van 25% en een transporttijd van 1 uur. Deze waarden gelden voor alle capaciteitsgroepen, dus ook voor A en B.

Overlap is zowel gedefinieerd voor willekeurige capaciteitsgroepen als voor de specifieke capaciteitsgroep A naar de specifieke capaciteitsgroep B. De laatste heeft prioriteit, dus geldt de overlap van 50%. Bij de specifieke capaciteitsgroepen A en B is geen transporttijd vastgelegd, dus geldt de transporttijd van de willekeurige capaciteitsgroepen: 1 uur.

Velden

Capaciteitsgroep van, Capaciteitsgroep naar

Overlappercentage

Transporttijd

Wachttijd na

Wachttijd voor