Gereedschappen

In het scherm Gereedschappen legt u de speciale gereedschappen vast die u voor de productie nodig heeft. Deze gereedschappen kunt u vervolgens opnemen in de calculatie van een product. Bij elk gereedschap kunt u gegevens opgeven met betrekking tot de afschrijving, kalibratie, aanschafprijs en dergelijke.

Voor het overzicht kunt u de gereedschappen indelen in gereedschapsgroepen.

Bij het maken van een calculatie voor een artikel geeft u op welke gereedschappen nodig zijn. De kosten die aan het gebruik van een gereedschap zijn verbonden, de wijze van aanschaf etc. worden dan automatisch in de kostprijs opgenomen.

Tip: Klein gereedschap dat voor het grijpen ligt, zoals schroevendraaiers, sleutels en dergelijke, kunt u beter niet vastleggen in het scherm Gereedschappen. Voor dergelijke kleine gereedschappen is het namelijk minder interessant om bij te houden wat er allemaal mee gebeurt qua kosten en afschrijving.