Boekjaar sluiten

Het sluiten van een boekjaar doet u in het scherm Bedrijf/boekjaren met de knop Boekjaar sluiten. In het venster Stamgegevens bedrijf/boekjaar wordt dan het veld Gesloten boekjaar geactiveerd. Het is niet mogelijk om dat veld handmatig te wijzigen. Voor het openen van een gesloten boekjaar gebruikt u dezelfde knop, maar die krijgt de naam Boekjaar openen als u een regel selecteert met een gesloten boekjaar.

N.B.: Om een boekjaar te kunnen sluiten, moet het voorgaande boekjaar gesloten zijn. Openen van een gesloten boekjaar is alleen mogelijk bij het laatste gesloten boekjaar. Wilt u een boekjaar sluiten of openen dat verder in het verleden ligt, dan zet u eerst de instellingen van recentere boekjaren om.