0193 Verkoopoffertes en -orders - Nacalculatie

De velden op dit tabblad hebben betrekking op de verkoopregel die is geselecteerd in het venster op het tabblad Algemeen.

Op het tabblad Nacalculatie ziet u de nacalculatiegegevens van de geselecteerde verkoopregel.

De weergegeven kosten kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door:

Omzet (nacalculatorische opbrengst) wordt geboekt op het moment dat voor geleverde producten een verkoop- of termijnfactuur wordt aangemaakt.

Onder het helponderwerp Processen in Isah vindt u meer informatie over de manier waarop Isah de nacalculatie berekent.

Tip: Bij artikelen met de herkomst 'Productie' kunt u de nacalculatiegegevens in nog meer detail bekijken. Hiervoor gaat u naar het scherm Productiedossiers en kijkt u bij het desbetreffende productiedossier op het tabblad NC kostprijs. Vervolgens kunt u de kostencomponenten oproepen met behulp van de knoppen Artikelen, Bewerkingen, Gereedschappen en Externe bewerkingen.

N.B.: Naast de hier genoemde schermen zijn er nog tal van andere manieren waarop u de nacalculatiegegevens kunt bekijken. Er zijn diverse schermen die u kunt openen vanuit het menu Info waarmee doorsnedes van de kosten gemaakt worden. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van rapporten.