Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Objecttypes

Wanneer u werkt met de module Objecten wordt de term 'objecten' gebruikt als algemene aanduiding voor een begrip dat op vele manieren gebruikt kan worden. Zo kunnen objecten refereren aan bijvoorbeeld serienummers, machinecodes en batchcodes maar ook aan voorraadcodes, locaties, referentieobjecten (gebouwen, locaties of schepen waar een door u geproduceerd artikel moet worden ingebouwd) etc.

Om ervoor te zorgen dat u uw bedrijfsspecifieke terminologie aan de service-objecten kunt toekennen, maakt u gebruik van objecttypes. In het objecttype definieert u wat voor object het betreft.

De objecttypes bieden ook de mogelijkheid onderscheid te maken in de wijze van nummering voor verschillende objecttypes. Zo kunt u een verschillende nummering toekennen aan verschillende soorten objecten.

Het is verder mogelijk om een pictogram aan een objecttype toe te kennen, zodat u een grafische weergave van een objecttype kunt vastleggen. Zo kunt u in overzichten snel zien wat voor soort objecten het betreft.

Voorbeeld

Objecttype

Omschrijving

SNR

Serienummers

MNR

Machinecodes

REF

Referentiecodes