Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Koppelen project aan orderinformatie

Als de verkoop, productie of inkoop gestart zijn, kunt u binnen een project rekenen met de ordergegevens. Koppelt u één of meer orders aan een project dan hebt u de beschikking over een grote hoeveelheid actuele informatie over planning, kosten en opbrengsten. Zo krijgt u een overzicht van het verloop van orders in de tijd en van kosten en opbrengsten van elke order.

Bedenk voordat u gaat koppelen hoe gedetailleerd de informatie uit de orders moet zijn. Bedenk ook wat voor soort informatie u wilt zien. Een eenvoudige koppeling biedt al veel informatie. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de voortgang van specifieke taken te volgen. Voor uw koppelingen kunt u kiezen uit verschillende soorten orders en orderregels.

Om ordergegevens zichtbaar te maken in een project legt u een relatie tussen het project en één of meer orders. Die koppeling kunt u zowel vanuit het project als vanuit de orderstructuur aanbrengen.

Welke koppelingen u maakt, is geheel afhankelijk van uw informatiebehoefte. U kunt één of meer orders of orderregels aan een project of taak koppelen. Binnen een project kunt u verschillende soorten koppelingen aanbrengen, zolang u maar één soort koppeling voor een project of taak gebruikt. Bij verschillende soorten koppelingen binnen een taak zouden de waarden niet bij elkaar opgeteld kunnen worden, bijvoorbeeld uren en bedragen.

Voorbeelden van koppelingen:

De eenvoudigste koppeling maakt u door alleen een relatie te leggen tussen een project en een verkooporder met productieorders. U heeft dan snel een overzicht van financiële en planningsgegevens.

Als u gedetailleerde voortgangsinformatie wilt zien, koppelt u een verkooporder aan het project en productieorders aan een fase.

Als u daarnaast kritische bewerkingen wilt kunnen volgen, dan koppelt u een verkooporder aan het project, productieorders aan een fase en de bewerkingen aan activiteiten binnen de fase.

Als u termijnfacturen in de tijd uit wilt zetten zodat u ze kunt volgen, kunt u ze koppelen aan mijlpalen. Zo kunt u bijhouden wanneer welke termijnen gefactureerd moeten worden.

Als u de levertijd van bestelde artikelen wilt kunnen bewaken, kunt u inkoopregels koppelen, bijvoorbeeld aan de mijlpaal 'Start productie'. Zo kunt u zien of belangrijke inkopen op tijd binnenkomen voor verwerking in de productie.

Om na te kunnen gaan of u op tijd kunt leveren, kunt u verzendregels koppelen, bijvoorbeeld aan de mijlpaal 'Toegezegde leverdatum'.