Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Uitvoeren controle kredietlimiet

Als u wilt weten of een klant zijn kredietlimiet heeft overschreden, voert u de verwerking Uitvoeren controle kredietlimiet uit. Een klant is over zijn kredietlimiet wanneer het openstaande orderbedrag plus het openstaande saldo groter is dan het kredietlimietbedrag.

Als u de verwerking heeft uitgevoerd, wordt het veld Uitvoeren controle kredietlimiet in het scherm Verzendschema geactiveerd.

Wanneer u ervoor kiest een kredietlimietcontrole uit te voeren, bijvoorbeeld bij het aanmaken van expeditiebonnen, dan worden de volgende controles uitgevoerd:

De bedragen worden opgeteld en vergeleken met de kredietlimiet zoals die voor de klant is ingesteld. Alleen als de kredietlimiet hoger is dan de opgetelde bedragen (en de kredietlimiet dus nog niet is overschreden) zijn de volgende handelingen toegestaan:

Natuurlijk wordt altijd gekeken naar de debiteur.

De waarde van de aan te maken expeditiebonnen heeft geen invloed op de berekening, omdat ook de aangemaakte bon opgenomen is in het bedrag 'Lopende orders'. Pas wanneer de bon gefactureerd is, neemt het 'Bedrag lopende orders' af en het bedrag 'Openstaande posten' toe.

Wanneer op basis van de kredietlimiet expeditie niet wordt toegestaan, kan dat alleen worden opgeheven door:

Als de verwerking is uitgevoerd wordt het veld Uitvoeren controle kredietlimiet in de verzendregel geactiveerd.

Zie ook Kredietinformatie.