Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Kosten artikelinkoopfactuur op order

In dit scherm ziet u de nacalculatorische kosten die geboekt zijn op de geselecteerde artikelcalculatieregel. Het gaat hierbij om de kosten van geboekte inkoopfacturen. Isah boekt deze kosten op het moment dat de inkoopfactuur definitief verwerkt wordt.

Als artikelen op order ontvangen worden, boekt Isah voorlopige kosten (inkooporderprijs). Deze zijn te zien in het scherm NC Kosten artikel; Kosten ontvangsten artikel. Als de inkoopfactuur eenmaal geboekt is, corrigeert Isah deze voorlopige prijs met de werkelijke kosten. Deze verrekening ziet u terug in het scherm Kosten artikelinkoopfactuur op order.

Onder het helponderwerp Processen in Isah vindt u meer informatie over de manier waarop Isah de nacalculatorische artikelkosten berekent.

Tegenboekingen

Als een inkoopregel een ander productiedossier als bestemming krijgt, dan kan het nodig zijn om kosten te corrigeren. Als er al een inkoopfactuur verwerkt is voor de artikelcalculatieregel, worden de kosten op de oorspronkelijke artikelcalculatieregel tegengeboekt en overgeboekt naar de nieuwe bestemming. Voor de tegenboeking wordt in dat geval per regel een nieuwe regel aangemaakt met negatieve bedragen. Het totaal van alle oorspronkelijke en nieuwe nacalculatieregels is € 0. In regels met tegenboekingen staat in het veld Oorspronkelijke regel een verwijzing naar de oorspronkelijke nacalculatieregel waarvan de kosten zijn tegengeboekt.