Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

0821 Regiefactureringssoorten - Cumulatieniveau nacalculatie

Op dit tabblad geeft u aan of en hoe er vanuit de nacalculatie gecumuleerd moet worden, bijvoorbeeld of artikelen uit voorraad per calculatieregel of per artikel bij elkaar opgeteld mogen worden. Kiest u bijvoorbeeld 'Per artikel' dan wordt boutje X gecumuleerd op alle regels op alle verschillende niveaus van de productieorderstructuur.

Cumuleren kan effect hebben op de prijsbepaling als u gebruikmaakt van staffels. U hebt bijvoorbeeld twee regels met elk 10 rubberen dopjes. Per stuk kosten ze € 1,- en per 20 € 0,90 per stuk.

Het groeperen van uren werkt anders dan het groeperen van aantallen. Boekingen kunnen namelijk opgesplitst worden in meerdere regels als voor de gewerkte uren niet dezelfde bedragen gelden. Stel u heeft een urenboeking gemaakt van 15:00-23:00 en u heeft in de flexibele zoekpaden in de module Algemeen, map Flexibele zoekpaden vastgelegd dat het tarief van 12:00-20:00 € 100,- is en van 20:00-24:00 € 200,-. Als u kiest voor bijvoorbeeld 'Tijd*verkoopprijs' dan ontstaan uit één nacalculatieregel twee regiespecificatieregels. Kiest u niet voor cumuleren, dan worden er twee regels aangemaakt. U gebruikt het flexibele zoekpad om dat vast te leggen. Bij het cumuleren verliest u de gegevens over de tijden.

Als u cumuleert per calculatieregel gaan de volgende gegevens verloren:

Als u cumuleert per personeelslid gaan de volgende gegevens verloren:

Wanneer er in het zoekpad regels zijn met variabelen die in deze rijtjes voorkomen, dan zullen die regels worden overgeslagen.