Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Capaciteitsregels

U gebruikt het scherm Capaciteitsregels om de capaciteit van een capaciteitsgroep te definiëren. Deze capaciteitsgegevens worden gebruikt bij het plannen.

Voor de meeste capaciteitsgroepen geldt waarschijnlijk een standaardcapaciteit die in bepaalde periodes meer is (bijvoorbeeld als er uitzendkrachten worden ingezet) of minder (bijvoorbeeld tijdens de vakantietijd). De beste manier om capaciteit bij een capaciteitsgroep te definiëren is dan ook om:

Voorbeeld

Capaciteit berekenen

Na het opgeven van de capaciteitsregels start u de verwerking Berekenen capaciteit. Als deze verwerking is uitgevoerd, is de capaciteit van de capaciteitsgroep voor een bepaald datum-interval gedefinieerd.

Op het moment dat de capaciteit van een capaciteitsgroep verandert, bijvoorbeeld omdat u een nieuwe machine heeft gekocht, dan wijzigt u de bestaande capaciteitsregels of voegt u nieuwe regels toe. Na de wijziging draait u opnieuw de verwerking Berekenen capaciteit. Hierna zal gepland worden met de nieuwe gegevens.

Let op: Voordat u kunt plannen zult u eerst per capaciteitsgroep per datum-interval de capaciteit aan moeten geven. Vervolgens moet u deze capaciteit door laten rekenen. Als de capaciteit voor een capaciteitsgroep niet is ingesteld, kunt u voor de desbetreffende periode geen planning laten doorrekenen.

Velden

Selectietype

Uren per dag