Regiefactureringssoorten

Binnen een bedrijf kunnen er meerdere manieren van regiefacturering worden gehanteerd. De serviceafdeling kan bijvoorbeeld een andere prijsbepaling gebruiken dan de verkoopafdeling. U gebruikt het bestand Regiefactureringssoorten om één of meer manieren van regiefacturering te definiëren.

U kunt tevens van scripts gebruikmaken om een afwijkende aansturing van de regiefacturering te definiëren. In het veld Script op het tabblad Verwerking nacalculatie kunt u het op maat gemaakte script opgeven.

Let op: De verschillende tabbladen op dit scherm hangen sterk met elkaar samen. Als u bijvoorbeeld op het tabblad Verwerking nacalculatie instelt dat machine-uren niet meegenomen moeten worden bij de prijsbepaling, dan kunt u op het tabblad Cumulatieniveau nacalculatie niet instellen dat u de machine-uren wilt cumuleren. In het veld Machine-uren ziet u dan de waarde 'Niet van toepassing', die u niet kunt wijzigen.