Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Storingen

U gebruikt storingscodes om tijdens het verantwoorden van de uren aan te geven waarom een bewerking een storing of vertraging heeft opgelopen. Het is niet verplicht om gebruik te maken van storingen; ze dienen alleen ter informatie. Als u gebruikmaakt van storingen, kunt u ze voor het overzicht onderverdelen in storingsgroepen.

Als u tijdens het verantwoorden van de uren de opgetreden storingen met behulp van een code opgeeft, kunt u naderhand bijvoorbeeld een rapport afdrukken van alle storingen die in een bepaalde periode zijn voorgekomen. Eventuele structurele problemen kunt u op deze manier eenvoudiger signaleren.

Voorbeeld

Er was voorgecalculeerd dat voor een order 2 uur zagen nodig was. Tijdens het boeken van de uren blijkt dat de werkelijk bestede tijd 5 uur was, omdat er een storing was aan de machine. U kunt deze 5 uur dan boeken op de bewerking 'zagen', maar deze boeking voorzien van een storingscode. Later is dan nog terug te zien waarom de bewerking zo lang heeft geduurd.

Als u naderhand nog precies wilt kunnen zien hoe lang de storing heeft geduurd en hoeveel tijd aan de bewerking is besteed, dan kunt u de storing en de bewerking gescheiden terugboeken. Als de storing in het bovenstaande voorbeeld 2 uur heeft geduurd en de bewerking 3 uur, dan boekt u bijvoorbeeld twee uur op de storingscode 'mechanische storing' en 3 uur op de bewerking 'zagen'.

Voorbeeld van een indeling in storingen

Storing

AM

Omschrijving

Afkeur materiaal

Storingsgroep

MP

Materiaalproblemen

 

 

Storing

GM

Omschrijving

Geen materiaal aanwezig

Storingsgroep

MP

Materiaalproblemen

 

 

Storing

ES

Omschrijving

Elektrische storing

Storingsgroep

MS

Machinestoringen

 

 

Storing

ME

Omschrijving

Mechanische storing

Storingsgroep

MS

Machinestoringen

 

 

Storing

GW

Omschrijving

Geen werkkaart aanwezig

Storingsgroep

OV

Overige storingen