Verkoopoffertes en -orders

Het scherm Verkoopoffertes en -orders toont de bestaande verkoopoffertes en verkooporders; in sommige gevallen kunt u in het scherm beperkt gegevens wijzigen. In de offertes en orders staat onder andere:

Het scherm Verkoopoffertes en -orders is als volgt opgebouwd:

U vindt het scherm Verkoopoffertes en -orders in verschillende modules. Welke gegevens u precies op het scherm ziet en welke u wijzigen kunt, is afhankelijk van de module waarin u het scherm opent.

Let op: In het scherm Verkoopoffertes en -orders kunt u geen offertes en orders toevoegen en ook niet alle gegevens (verkoopregels) wijzigen. Om verkoopoffertes of -orders toe te voegen en meer gegevens te kunnen wijzigen, gaat u naar het scherm Verkoopoffertes of Verkooporders in de module Verkoop.

N.B. Het is mogelijk om artikelen aan de klant te leveren zonder een verzendregel aan te maken. Dit is bijvoorbeeld van belang als het gaat om onderdelen van een machine die pas bij de klant in elkaar gezet zal worden. Ook kunt u het gebruiken voor los mee te leveren artikelen zoals installatieonderdelen bij een machine. In de productiecalculatie geeft u bij een artikel aan dat het gaat om een levering aan klant.