Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Werktijdentabelregels

U gebruikt het scherm Werktijdentabelregels om per werktijdentabel de daadwerkelijke werktijden en pauzetijden vast te leggen.

Werktijdentabelregels neemt u op zodat Isah automatisch kan aflezen tegen welk tarief er in de desbetreffende periode gewerkt is, bijvoorbeeld tegen een overwerkpercentage van 125%. Daarnaast geeft u per werktijdentabelregel het urentype aan, bijvoorbeeld 'Overwerk vooraf', 'Gewone uren' of 'Overwerk achteraf'. Op deze manier kunnen de verschillende werktijdentabelregels per urentype gegroepeerd worden.

Pauzeregels neemt u op zodat bij de urenverantwoording de pauze-uren automatisch van de totaal gewerkte tijd afgetrokken kunnen worden. Overigens kunt u deze berekening in de urenregel met de hand corrigeren als een pauze in werkelijkheid langer of korter heeft geduurd.

Wanneer u werkt met een vaste werktijdentabel, dan legt u de daadwerkelijke werktijden vast. Werkt u met een variabele werktijdentabel, dan dient u de 24 uren die een dag kent, vast te leggen.

Let op: Bij het aanmaken van regels bij werktijden van het type 'Variabel' moet 24 uur verantwoord worden.

Isah Time Registration

Als u Isah Time Registration gebruikt voor het verantwoorden van uren, dan gebruikt Isah de informatie uit de werktijdentabellen voor het bepalen van het aantal ingeroosterde uren per medewerker. Om de ingeroosterde tijd te bepalen, neemt Isah de werktijdentabel van de medewerker en telt de uren van alle urenregels met het type 'Normale werkijden' bij elkaar op. Is een medewerker bijvoorbeeld ingeroosterd bij een dagploeg die standaard werkt van 8.00 tot 17.00 uur met een uur pauzetijd, dan is de desbetreffende medewerker ingeroosterd voor 8 uur per dag, ook als er daarnaast nog regels zijn gedefinieerd voor eventuele overwerktijd (type 'Bijzondere werkuren').