Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Info ingevoerde/verwerkte uren

U gebruikt het scherm Info ingevoerde/verwerkte uren als hulp- of controlemiddel bij het handmatig invoeren van urenregels. Zo kunt u snel zien of u niet te veel of te weinig uren heeft ingevoerd.

Het scherm toont een actueel overzicht van het totale aantal uren dat een personeelslid per week en per dag gewerkt heeft, afhankelijk van het tabblad dat u geselecteerd heeft. Op het tabblad Week worden vanwege de overzichtelijkheid de gegevens getoond exclusief pauze.

Het scherm Ingevoerde/verwerkte uren toont zowel de reeds verwerkte uren als de uren die nog verwerkt moeten worden. Daarnaast kunt u zien hoeveel uren een personeelslid geacht wordt te werken. Deze 'normuren' worden opgehaald uit het rooster van het personeelslid. De werktijdentabel die voor die dag in het rooster geldt, specificeert de start- en eindtijd.

Wanneer u in het scherm Urenverantwoording een nieuwe urenregel toevoegt en u het infoscherm tegelijkertijd geopend heeft, dan wordt de informatie in het infoscherm direct bijgewerkt, zelfs als u de gegevens nog niet hebt opgeslagen. Zo heeft u altijd een actueel overzicht bij de hand. Hiervoor dient u overigens wel het selectieveld Verversen te activeren.

Als u liever snel regels invoert en het infoscherm niet direct bijgewerkt hoeft te zijn, dan is het beter om het veld Verversen leeg te maken.

Tip: Zet het scherm vast op de voorgrond met de punaise Altijd op voorgrond. U ziet het actuele overzicht per personeelslid dan staan tijdens het invoeren van de urenregels.