Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Datuminformatie

Met het scherm Datuminformatie koppelt u kenmerken aan een datum, zoals de bijbehorende week en maand, de boekperiode, wel of geen feestdag etc. Dit biedt de mogelijkheid om uw managementinformatie overzichtelijker en informatiever te presenteren. U kunt bijvoorbeeld uw omzet per week of uw orderintake per maand bekijken. Het beter naar boven kunnen halen van pijnpunten, monitoren van trends en vergelijken van prestaties zal een bijdrage leveren aan het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. De datuminformatie is uitermate geschikt voor het opstellen van managementinformatie.

Het scherm wordt gevuld door de verwerking Aanmaken datumregels. Per land wordt voor elke datum een aantal kenmerken vastgelegd:

De gegevens uit de datumregels worden gebruikt voor draaitabellen, presets en scripts voor het bepalen van de gerealiseerde waarden van KPI's. Als u met een draaitabel omzetgegevens wilt tonen, wilt u dat meestal met de gegevens van een week of maand doen. In de datumregel wordt opgezocht in welke week of maand de opgegeven datum valt.

In een preset wilt u bijvoorbeeld de vakantiedagen tonen. Als u in het scherm Datuminformatie het veld Vakantiedag activeert bij elke vakantiedag, dan kan deze informatie opgenomen worden in de preset.