Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Klanten per artikel

Als u voor een artikel meerdere verkoopprijzen wilt vastleggen, dan gebruikt u daarvoor het scherm Klanten per artikel. Hier kunt u één of meer klanten opnemen waaraan u het geselecteerde artikel verkoopt. Per klant neemt u vervolgens basisprijzen en prijsstaffels op.

Als u basisprijzen of prijsstaffels wilt opnemen die gelden voor alle klanten die het artikel kopen, dan doet u dit ook in het scherm Klanten per artikel. U voegt in dat geval de klant '0' toe, waarna u de algemeen geldende basisprijzen en staffels opgeeft bij deze dummy-klant. De prijzen en staffels voor klant '0' gelden voor alle klanten waarbij geen specifieke prijzen en staffels zijn opgenomen.

Isah bepaalt de geldige verkoopprijs van een artikel door een zoekpad voor verkoopprijzen af te lopen.

Klantgebonden artikelen

Als u in het scherm Klanten per artikel één of meer klanten heeft opgenomen, dan wil dat niet automatisch zeggen dat u het artikel alleen aan één van deze klanten verkoopt. Hetzelfde geldt voor het veld Klant op het tabblad Verkoop: als u hier een klant heeft ingevuld, betekent dit nog niet dat het artikel klantgebonden is. Om een artikel klantgebonden te maken, activeert u het veld Klantgebonden artikel op het tabblad Verkoop. Het artikel kan dan alleen nog maar worden opgenomen bij offertes en orders voor: