Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Inkoopofferte wordt inkooporder

U gebruikt de verwerking Inkoopofferte wordt inkooporder om de geselecteerde inkoopofferte tot order te promoveren. Hierbij geeft Isah de inkoopofferte een inkoopordercode. Indien u dit aangeeft, wordt tevens de status van de onderliggende regels verzet naar een status van het type 'order'. Deze nieuwe status geeft u in dit geval in het verwerkingsscherm op.

Wilt u de offertegegevens (zoals de prijs) uit het scherm Inkoopoffertegegevens artikel overnemen naar de inkooporder, dan activeert u het veld Offertegegevens naar de inkoopregel kopiëren.

Het is ook mogelijk om een inkoopofferte handmatig naar een inkooporder om te zetten. Hiervoor kent u zelf een inkoopordercode toe en verzet u de status van de inkoopregel die op de inkooporder moet staan. Zijn er inkoopregels die u niet wilt meenemen naar de inkooporder, dan zet u de status van deze regels op 'historie'.

N.B. Er kan maar één inkooporder voor een externe bewerking zijn: als er voor de externe bewerking al een inkoopregel met een status van het type ' Order' is, dan is het niet mogelijk om voor die externe bewerking een inkoopofferteregel om te zetten in een inkooporderregel.