Synchroniseren engineering/productie

Met de verwerking Synchroniseren engineering/productie synchroniseert u een engineering-item met een productiedossier waaraan het is gekoppeld. Desgewenst kunt u tijdens het synchroniseren onderliggende engineering-items, artikelen, calculatieregels en/of memo's, teksten en documenten laten overnemen.

Het moment van synchroniseren kiest u zelf. U synchroniseert bijvoorbeeld als het ontwerp door de engineer is vrijgegeven. In de schermen Engineeringstructuur en Productiestructuur kunt u bekijken waarin de structuur van het engineering-item verschilt van de structuur van het productiedossier.

Met de instellingen Nettomaten gebruiken en Positienummer gebruiken in het scherm Engineering beïnvloedt u de synchronisatie.

Voorwaarden voor synchroniseren:

Voor het aanmaken, wijzigen of verwijderen van productiestuklijstregels gelden de volgende voorwaarden:

Resultaat

Memo’s, teksten en documenten worden gekopieerd van:

Let op: Bij het aanmaken van een nieuwe engineering-itemrevisie wordt de engineeringstuklijst en de eventuele koppeling met een productiedossier met calculatie gekopieerd. Dat geldt echter niet voor gefiatteerde regels. De volgende keer dat de synchronisatie wordt uitgevoerd zullen daarvoor nieuwe regels ontstaan.

N.B.: Als een engineering-item aan meerdere productiedossiers is gekoppeld, synchroniseert u het engineering-item als volgt met die productiedossiers: in het veld Productiedossier of Productieorder selecteert u een productiedossier (standaard wordt het voorkeursproductiedossier voorgesteld) en klikt u op de knop Toepassen. Als u hierna nog een ander productiedossier wilt synchroniseren, herhaalt u steeds het selecteren en toepassen. U klikt u op Ok als het gaat om het laatste productiedossier.