Besteladvies gereedschappen

U gebruikt het scherm Besteladvies gereedschappen voor het invoeren, aanpassen, fiatteren of verwijderen van besteladviezen voor gereedschappen. Gefiatteerde besteladviezen voor gereedschappen kunt u omzetten in inkooporders.

Besteladviezen aanmaken

Er zijn verschillende manieren om in Isah besteladviezen aan te maken:

Als u Isah besteladviezen voor gereedschappen wilt laten berekenen, staan de volgende verwerkingen tot uw beschikking:

Het aangemaakte besteladvies wordt geplaatst in het mutatiebestand Besteladvies gereedschappen. Dit is tevens de plaats waar u besteladviezen handmatig kunt toevoegen met Nieuw (CTRL+N). U voegt zelf één of meerdere besteladviesregels toe:

Besteladviezen fiatteren

Een besteladvies voor gereedschappen kan alleen gefiatteerd worden als:

De fiattering geeft u aan in het veld Fiat. Zolang de besteladviesregel nog niet is verwerkt, kunt u de fiattering ongedaan maken en wijzigingen aanbrengen. Alleen gefiatteerde besteladviesregels kunnen worden omgezet in een inkooporder.

Let op: Fiatteer een regel pas als u zeker weet dat hij juist is. Van gefiatteerde besteladviesregels wordt namelijk een inkooporder aangemaakt zodra de desbetreffende verwerking wordt uitgevoerd.

Velden

Bestemming/besteladvies

Soort

Bestemming

Productieorder, Gereedschapsregel

Verkooporder, Verkoopofferte

Verzamelen

Ontvangstdatum

Uiterste besteldatum

Beoordeeld

Fiat

Gebruiker

Eerste gebruiker

Gereedschap

Code

Leverancier

Levertijd

Prijsgegevens

Valuta

Inkoopprijs