Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Productiedossiers

U gebruikt het scherm Productiedossiers onder andere om productiedossiers toe te voegen, om kostencalculaties te maken of te wijzigen, of om bewerkingen in een productiedossier in te plannen. Een productiedossier bevat het productontwerp van een maakdeel, onderverdeeld in verschillende kostencomponenten. Deze kunt u oproepen met behulp van de knoppen onderin het scherm: Artikelen, Bewerkingen, Gereedschappen, Externe bewerkingen en Toeslagen.

Het scherm Productiedossiers toont een overzicht van alle in Isah aanwezige productiedossiers en productieorders. Het verschil tussen een productiedossier en een productieorder is dat een productieorder gecontroleerd en goedgekeurd is voor productie.

Let op:

- U kunt alleen artikelen produceren aan de hand van een productieorder.

- Er kunnen alleen kosten worden geboekt op een productieorder.

Productiedossiers kunnen automatisch door Isah worden aangemaakt. Dit gebeurt op het moment dat in een verkoopregel van een verkooporder de herkomst 'Productie' wordt opgegeven:

U kunt de productiedossiers ook op een later moment aanmaken met de verwerking Aanmaken productiedossiers.

Tip: Als u het scherm Productiedossiers oproept via het scherm Verkoopoffertes en -orders, menu Ga naar, Productiedossiers, dan ziet u in eerste instantie alleen de productiedossiers die bij de geselecteerde verkoopofferte of -order horen. U kunt van de selectie afwijken door een andere preset te kiezen.

N.B.: In het scherm Productiedossiers kunt u met de hand productiedossiers toevoegen. De preset die u bij invoer kiest, bepaalt of het nieuwe productiedossier een voorraaddossier wordt of een productiedossier dat bestemd is voor een bepaalde verkoopofferte of -order.