Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Inkoopoverzicht

Het overzicht Inkoopoverzicht toont alle lopende inkooporders, de bijbehorende regels en eventuele ontvangstschemaregels. Inkooporders zijn 'lopend' als:

Met presets geeft u aan of u de lopende inkooporders, de inkoopregels of de ontvangstschemaregels wilt bekijken. Een andere mogelijkheid is om de inkoopregels op te vragen met goederen die binnen een op te geven aantal dagen geleverd moeten worden. Geeft u bijvoorbeeld '10' op, dan worden alle inkoopregels getoond waarvoor binnen 10 dagen geleverd moet worden en waarvoor de goederen al binnen hadden moeten zijn. Vult u '0' in, dan ziet u alle inkoopregels waarvoor de levering te laat is. Het is ook mogelijk een negatieve waarde op te geven, bijvoorbeeld '-5', om regels met goederen in beeld te brengen die minimaal vijf dagen geleden al geleverd hadden moeten worden.

Met preset 'inkoopregels financieel' kunt u alle inkoopregels met status 'offerte' of 'order' bekijken. Hiermee ziet u niet alleen of alle artikelen zijn ontvangen, maar ook of de financiële afwikkeling van inkooporders is afgerond. Met name de velden Aangegane verplichtingen, Nog te ontvangen goederen en Nog te ontvangen facturen zijn van belang.

Tip: Om het scherm overzichtelijker te maken, kunt u irrelevante velden verbergen. Gebruik hiervoor het menu Beeld, Veldkiezer. Zorg ervoor dat alleen de velden die u wilt zien, geactiveerd zijn.