VC/NC-analyse

U gebruikt het overzichtsscherm VC/NC Analyse om de voorcalculatie en de nacalculatie per verkooporder, verkoopofferte of productiedossier met elkaar te vergelijken op het niveau van de calculatieregels. Met presets selecteert u welk overzicht u zien wilt, bijvoorbeeld 'VC-NC-analyse voorraaddossiers'.

Standaard bevat dit overzichtsscherm een groot aantal kolommen. Om het aantal kolommen te verminderen, gebruikt u de kolomselectie (het pictogram Klik hier om zichtbare kolommen te selecteren links boven de lijst).

U gebruikt de selectievelden aan de linkerzijde van het scherm om op te geven welke gegevens in de tabel getoond moeten worden. Als u ervoor kiest een regel niet op het scherm te tonen, worden de bijbehorende bedragen nog wel meegenomen in de totalen: totaalregels worden eerst over de volledige gegevensset berekend, en vervolgens worden delen van de gegevensset niet meer getoond.

Tip: U gebruikt Deelvenster selectie in het menu Beeld om aan te geven of er selectievelden aan de linkerzijde van het overzichtsscherm weergegeven moeten worden. Schakel de functie uit om meer schermruimte beschikbaar te maken voor het vergelijken van gegevens.

Tip: Gebruik Kolommen vast in het menu Beeld om een aantal kolommen vast te zetten op het scherm. U kunt nu door de overige kolommen bladeren terwijl de kolommen aan de linkerzijde van de zwarte streep niet verschuiven. U kunt gegevens op deze manier eenvoudiger met elkaar vergelijken. U bepaalt zelf welke kolommen u vast wil zetten door deze kolommen naar de linkerzijde van de zwarte streep te slepen.