Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Aanmaken plangroepregels

Als in de gekoppelde orders gebruik is gemaakt van plangroepen, dan gebruikt u de verwerking Aanmaken plangroepregels om projectregels aan te maken op basis van de plangroepen die in de orders worden gehanteerd. Per plangroep wordt er direct onder het project één projectregel met het type 'Plangroep' aangemaakt.

Als er één of meer gekoppelde orderregels zijn zonder plangroep dan wordt hiervoor één projectregel aangemaakt voor de plangroep met plantype 'Onbekend'. Om hiervan gebruik te kunnen maken dient u echter zelf een plangroep met plantype 'Onbekend' aan te maken.

Projectregels op basis van plangroepen kunt u gebruiken om een globaal overzicht te krijgen over projectkosten, omzet en planning. De informatie komt uit de volgende orderregels:

Per plangroeptype bepaalt u welk type projectregel wordt toegepast. Het bijwerken van de gegevens in plangroepregels doet u met de verwerking Berekenen eenheden, kosten en opbrengsten.

Het aanmaken van plangroepen is alleen mogelijk als het veld Soort koppeling bij de geselecteerde projectregel staat op 'Verkoopofferte/-order'.