Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Aanmaken projectstanden

Gebruik de verwerking Aanmaken projectstanden om de verschillende stadia van een project vast te leggen en te bewaren. Wanneer u een projectstand voor een project aanmaakt, wordt een momentopname vastgelegd die alle relevante gegevens bevat die op dat moment gelden. U kunt dus per projectstand en per projectonderdeel altijd terugzien hoe het project op dat moment was opgebouwd.

U maakt bijvoorbeeld op de volgende momenten een zinvolle projectstand aan: offerte uitgebracht, order geaccepteerd, productie gestart, productie gereed, project opgeleverd etc. Het is ook mogelijk een algemene week- of maandstand vast te leggen die onafhankelijk is van de fase waarin het project zich bevindt. Op een later moment bekijkt u de ontwikkeling van een project door de verschillende projectstanden die zijn aangemaakt, met elkaar te vergelijken.

Een projectstand voor een project vaker gebruiken

Een bepaalde projectstand kan voor een project meerdere keren worden aangemaakt. Dit is erg praktisch als u bijvoorbeeld elke week een algemene 'Weekstand' wilt aanmaken. Isah legt deze weekstand vast met datum en tijd, en dit maakt het mogelijk uw project achteraf in de tijd te analyseren. U ziet dan bijvoorbeeld hoe uw resultaatprognose zich door de weken heen heeft ontwikkeld.

Projectstanden vastleggen voor meerdere projecten tegelijk

Het is mogelijk om voor een aantal projecten tegelijk een bepaalde stand vast te leggen. Daarnaast kunt u de verwerking zodanig instellen dat Isah de projectstanden periodiek automatisch aanmaakt, bijvoorbeeld eens per week of eens per maand. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld voor al uw lopende projecten via de batchserver elke week automatisch een 'Weekstand' vast te leggen.