Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Prioriteitsregels per operationele toepassing

U gebruikt het scherm Prioriteitsregels per operationele toepassing om voor de geselecteerde toepassing de verschillende stappen van het flexibele zoekpad vast te leggen. U legt deze stappen vast in de vorm van prioriteitsregels.

Per prioriteitsregel legt u de variabelen vast die de uitkomst van het zoekpad kunnen bepalen. U kunt alleen gebruikmaken van de variabelen die voor de geselecteerde toepassing voorgedefinieerd zijn.

Tips

Voorbeeld

U maakt een flexibel zoekpad aan voor het bepalen van de commerciële prijs. In de eerste prioriteitsregel U voert de variabelen 'Klant' en 'Datum' in. In de tweede prioriteitsregel geeft u de variabelen 'Klantgroep' en 'Datum' op.

Is voor de klant en datum uit een verkooporder een prijs ingevuld - een waarde bij de prioriteitsregels - dan is die prijs de uitkomst van het zoekpad. Is voor de klant en datum geen prijs ingevoerd, dan kijkt Isah naar de tweede prioriteitsregel. Behoort de klant uit de verkooporder tot een klantgroep waarbij voor de desbetreffende datum een prijs is vastgelegd, dan is die prijs de uitkomst van het zoekpad. Wordt er geen prijs gevonden, dan kijkt Isah naar de derde prioriteitsregel, en zo verder.

Als alle niveaus zijn doorlopen, maar het zoekpad nog steeds geen uitkomst heeft gevonden, dan neemt Isah de waarde over die is opgegeven in het scherm Outputvelden per toepassing.