Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Kopiëren calculatie van productiedossier naar productiedossier

Als u bij een offerte of order een productiedossier heeft toegevoegd, kunt u hieronder een calculatie opnemen die bestaat uit artikelen, bewerkingen, gereedschappen, externe bewerkingen en toeslagen. U kunt een geheel nieuwe calculatie aan het productiedossier toevoegen, maar u kunt er ook voor kiezen om een bestaande calculatie te kopiëren. Deze kunt u daarna eventueel verder aanpassen. U hoeft niet alle onderdelen van de calculatie te kopiëren, maar kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen alleen de artikelen en bewerkingen over te nemen.

U gebruikt de verwerking Kopiëren calculatie van productiedossier naar productiedossier om een calculatie van een productiedossier te kopiëren naar een ander productiedossier.

Kopiëren calculatie van productiedossier naar productiedossier

Let op: Bij het overnemen van een productiecalculatie naar een ander productiedossier worden de bewerkingsstatus en de fiat voor werkvoorbereiding niet naar het doeldossier meegekopieerd. De bewerkingsstatus geeft meestal een uitzondering aan ('Kan niet starten' of 'Is stopgezet'), waardoor het niet logisch is deze over te nemen. De fiat voor werkvoorbereiding is een belangrijke stap in het proces: wordt deze aangebracht, dan ontstaan behoeftes. De fiat moet dan ook bewust worden aangegeven.

Velden

Van artikel